Takra

Štítky: Léto | Snídaně

Ingredience

  • ideální je domácí nehomogenizovaný jogurt a voda v poměru 1:3
    jogurt a voda se pak mixuje v mixéru a odstraní se tuk, co se usadí na povrchu
  • když jogurt doma nevyrábíte, můžete použít selský jogurt a vodu také v poměru 1:3
    tady se žádný tuk po mixování nevystráží, ale i tak nápoj plní funkci
  • koření: mletý kumín, koriandr, černá sůl, případně čerstvá máta
    NEBO mletý kumín, mletý pepř, černá sůl… koření můžete kombinovat dle chuti

Tak takru opravdu doporučuju vyzkoušet.
Pomáhá s všelijakými zažívacímí potížemi a poruchami včetně IBS (syndrom dráždivého tračníku), ulcerózní kolitidy, refluxem, aj. V létě skvěle hydratuje. Dá se pít cca 1-1,5dc denně na konci oběda. Pozor, měla by být řídká, aby byla dobře stravitelná.

Jak na to?

Jako vždy je tuze moc variant. A jsou všechny jednoduché!
Takra s mátou  je ideální na letní ochlazení.
V mixéru rozmixujete jogurt s vodou v poměru 1:3 s kořením. Nebo čerstvé bylinky můžete jen tak nasekat. Pokud přidáváte jen sušené koření, stačí zamíchat lžičkou bez mixéru.

Dobrou chuť!