Ingredience
- ideální je domácí nehomogenizovaný jogurt a voda v poměru 1:3
jogurt a voda se pak mixuje v mixéru a odstraní se tuk, co se usadí na povrchu - když jogurt doma nevyrábíte, můžete použít selský jogurt a vodu také v poměru 1:3
tady se žádný tuk po mixování nevystráží, ale i tak nápoj plní funkci - koření: mletý kumín, koriandr, černá sůl, případně čerstvá máta
NEBO mletý kumín, mletý pepř, černá sůl… koření můžete kombinovat dle chuti
Tak takru opravdu doporučuju vyzkoušet.
Pomáhá s všelijakými zažívacímí potížemi a poruchami včetně IBS (syndrom dráždivého tračníku), ulcerózní kolitidy, refluxem, aj. V létě skvěle hydratuje. Dá se pít cca 1-1,5dc denně na konci oběda. Pozor, měla by být řídká, aby byla dobře stravitelná.
Jak na to?
Jako vždy je tuze moc variant. A jsou všechny jednoduché!
Takra s mátou je ideální na letní ochlazení.
V mixéru rozmixujete jogurt s vodou v poměru 1:3 s kořením. Nebo čerstvé bylinky můžete jen tak nasekat. Pokud přidáváte jen sušené koření, stačí zamíchat lžičkou bez mixéru.