Štítek: Večeře
Ach ta pakora – variace na smažený květák

Ach ta pakora – variace na smažený květák

Jaké je vegetariánské jídlo ve většině restaurací? Smažený květák. Představuju si tváře lidí, kdyby se z ničeho nic místo květáku v trojobalu začaly v restauracích servírovat...

Masúr dhál – omáčka z červené čočky

Masúr dhál – omáčka z červené čočky

Kolik je lidí, tolik je variant masúr dhálů... No, lehce přeháním :). Je jich zkrátka hodně. Ukážeme si variantu s čerstvým špenátem. Ingredience:masúr dhál - červená čočka - já...

Kedlubková omáčka

Kedlubková omáčka

Tak tohle je moje vzpomínka na dětství ❤️, i když jinak… Znáte omáčku z kedlubového zelí? Babička jí říkávala "kedlubky". Jedno z mých dětských nejoblíbenějších jídel. Manžel z...

Omáčka s mrkví a hráškem

Omáčka s mrkví a hráškem

Tohle je tip na výborný RYCHLOBĚD... Přátelé, někdy si nevaříme, protože nemáme čas atd. Chápu, znám. I když život by neměl být závod s časem, někdy se tak cítíme a okolnosti...

Mrkvová a řepná pomazánka

Mrkvová a řepná pomazánka

Co si dát k snídani či jako svačinu, když už nechceme klasiku šunku sýr? Tohle je navíc veganská varianta. Ingredience: řepu či mrkevslunečnicová semínka či kokosové mlékokoření:...