Jaké je vegetariánské jídlo ve většině restaurací? Smažený květák. Představuju si tváře lidí, kdyby se z ničeho nic místo květáku v trojobalu začaly v restauracích servírovat...
Masúr dhál – omáčka z červené čočky
Kolik je lidí, tolik je variant masúr dhálů... No, lehce přeháním :). Je jich zkrátka hodně. Ukážeme si variantu s čerstvým špenátem. Ingredience:masúr dhál - červená čočka - já...
Kedlubková omáčka
Tak tohle je moje vzpomínka na dětství ❤️, i když jinak… Znáte omáčku z kedlubového zelí? Babička jí říkávala "kedlubky". Jedno z mých dětských nejoblíbenějších jídel. Manžel z...
Omáčka s mrkví a hráškem
Tohle je tip na výborný RYCHLOBĚD... Přátelé, někdy si nevaříme, protože nemáme čas atd. Chápu, znám. I když život by neměl být závod s časem, někdy se tak cítíme a okolnosti...
Mrkvová a řepná pomazánka
Co si dát k snídani či jako svačinu, když už nechceme klasiku šunku sýr? Tohle je navíc veganská varianta. Ingredience: řepu či mrkevslunečnicová semínka či kokosové mlékokoření:...
UPAMA – skvělá snídaně, svačina či večeře
Kešu, rozinky a cibule? Že to nejde dohromady? Upama, přátelé!Upama/upma je indická semolinová kaše. Anebo rychlá a dobrá večeře. Překvapivě z ní můžete vykouzlit opravdovou...