Štítek: Oběd
Ach ta pakora – variace na smažený květák

Ach ta pakora – variace na smažený květák

Jaké je vegetariánské jídlo ve většině restaurací? Smažený květák. Představuju si tváře lidí, kdyby se z ničeho nic místo květáku v trojobalu začaly v restauracích servírovat...

Masúr dhál – omáčka z červené čočky

Masúr dhál – omáčka z červené čočky

Kolik je lidí, tolik je variant masúr dhálů... No, lehce přeháním :). Je jich zkrátka hodně. Ukážeme si variantu s čerstvým špenátem. Ingredience:masúr dhál - červená čočka - já...

Kedlubková omáčka

Kedlubková omáčka

Tak tohle je moje vzpomínka na dětství ❤️, i když jinak… Znáte omáčku z kedlubového zelí? Babička jí říkávala "kedlubky". Jedno z mých dětských nejoblíbenějších jídel. Manžel z...

Omáčka s mrkví a hráškem

Omáčka s mrkví a hráškem

Tohle je tip na výborný RYCHLOBĚD... Přátelé, někdy si nevaříme, protože nemáme čas atd. Chápu, znám. I když život by neměl být závod s časem, někdy se tak cítíme a okolnosti...

Teplý čočkový salát

Teplý čočkový salát

Tuhle variantu mám moc ráda. Ideální pro chladnější podzimní nebo zimní dny, kdy nás vyživí a uzemní. Ale vařila jsem jej i v létě, kdy v kombinaci s okurkovým salátem a...

Marinované tofu v jogurtu

Marinované tofu v jogurtu

Jak připravit tofu, aby z něj byla pochoutka? Mnozí neholdují tofu pro jeho konzistenci, mdlou chuť či vyhýbání se nadbytku porkmů ze sóji. Tohle je však úplně jiná dimenze tofu!...

Avokádovo-okurkový salát

Avokádovo-okurkový salát

K letnímu horkému počasí patří i saláty, které nás ochladí a příjemně osvěží... Pokud máte rádi avokádo, stejně jako já, určitě zkuste tenhle recept. Je to rychlovka a chuť...