Jaké je vegetariánské jídlo ve většině restaurací? Smažený květák. Představuju si tváře lidí, kdyby se z ničeho nic místo květáku v trojobalu začaly v restauracích servírovat...
Masúr dhál – omáčka z červené čočky
Kolik je lidí, tolik je variant masúr dhálů... No, lehce přeháním :). Je jich zkrátka hodně. Ukážeme si variantu s čerstvým špenátem. Ingredience:masúr dhál - červená čočka - já...
Kedlubková omáčka
Tak tohle je moje vzpomínka na dětství ❤️, i když jinak… Znáte omáčku z kedlubového zelí? Babička jí říkávala "kedlubky". Jedno z mých dětských nejoblíbenějších jídel. Manžel z...
Omáčka s mrkví a hráškem
Tohle je tip na výborný RYCHLOBĚD... Přátelé, někdy si nevaříme, protože nemáme čas atd. Chápu, znám. I když život by neměl být závod s časem, někdy se tak cítíme a okolnosti...
Teplý čočkový salát
Tuhle variantu mám moc ráda. Ideální pro chladnější podzimní nebo zimní dny, kdy nás vyživí a uzemní. Ale vařila jsem jej i v létě, kdy v kombinaci s okurkovým salátem a...
Marinované tofu v jogurtu
Jak připravit tofu, aby z něj byla pochoutka? Mnozí neholdují tofu pro jeho konzistenci, mdlou chuť či vyhýbání se nadbytku porkmů ze sóji. Tohle je však úplně jiná dimenze tofu!...
Avokádovo-okurkový salát
K letnímu horkému počasí patří i saláty, které nás ochladí a příjemně osvěží... Pokud máte rádi avokádo, stejně jako já, určitě zkuste tenhle recept. Je to rychlovka a chuť...