Voňavá pečená jablka

Ach, co vznikne spojením jablka, koření, ghí a mandlí?
Úplná fantazie! Jednoduchá příprava a provoní vám celý byt.

Ingredience:
– jablka (počítejte tak 2 na osobu, 1 jablíčko je pryč coby dup)
– náplň – můžete využít vlastní fantazie, já jsem na 5 jablek použila toto:
– hrstičku mandlí (můžete dát místo nich i vlašské ořechy, jestli máte)
– hrstičku rozinek
– velkou lžíci ghí
– koření: skořice, hřebíček, kardamom – vše mleté
– třtinový cukr – použila jsem sypaný jaggery

Jak na to?
🔸 mandle a rozinky jsem společně pomlela (v mlýnku na kávu) a přidala vše ostatní
🔸 rozkrojila jsem jablka (cca shora v 1/3) a lžičkou vytáhla jadřince (pokud máte pomůcku, jak jej vytáhnout, tak super)
🔸 naplnila jsem jablka – prstem zatlačila náplň dospodu a přiklopila a dala do simax skleněné mísy
🔸 podlela jsem trochu vodou a pekla jsem v troubě na 170 °C cca 40 min – na polovinu se zavřeným poklopem, na druhou polovinu pečení jsem odklopila a zapnula gril a v posledních 5 minutách jsem posypala jaggery cukrem, který lehce zkaramelizoval

Dobrou chuť! 🙂