Ranní chia kaše

Štítky: Snídaně

Jen houšť, jen houšť! 🙂 Ti, kdo již vyzkoušeli chia, tak chápou. Tato semínka umí krásně nabobtnat a používají se jako pojivo (např. místo vajec). Jsou jedním z nejvýznamnějších zdrojů omega-3 nenasycených mastných kyselin.

  • Ingredience:
  • chia semínka – cca 2 lžíce na porci
  • mandlové nebo slunečnicové mléko (ideálně doma vyrobené z vody a semínek)
  • koření: kardamom, skořice

Jak na to?
🔸 příprava je jednoduchá – jen smíchejte semínka s mlékem a kořením a nechte stát cca 20 min nebo noc předtím
🔸 jelikož náš žaludek potěší, když je snídaně teplá, tak kaši ještě ohřejeme a je to! 🙂

Na fotce jsem přidala pár rozinek, které namáčejte od začátku společně s chia. Ozdobit můžete, čím máte rádi – za mě vyhrává kokos a trošku mletého jaggery cukru (ale není nutné, rozinky jsou sladké dost).