Marinované tofu v jogurtu

Štítky: Oběd

Ingredience:
– přírodní tofu – ideálně v bio kvalitě bez příchutí (počítejte 1/2 tofu na člověka)
– bílý jogurt – používám selský
– koření: strouhaný zázvor, černý pepř, kurkuma, kumín (římský kmín), černá sůl – tady se meze nekladou, marinádu můžete obměňovat – můžete přidat i trochu garam masaly nebo citronu

Jak na to?
🔸 tofu nakrajte na plátky
🔸 smíchejte jogurt s kořením na marinádu – čím je jí víc, tím líp, měla by být výrazná, protože jím tofu ochutíte
🔸 plátky uložte do marinády a nechte alespoň 2h, můžete i přes noc
🔸 plátky vyložte na plech, potřete marinádou a pečte na cca 180 °C cca 25 min, na konec můžete přepnout na gril

A je to doma! 🙂