K letnímu horkému počasí patří i saláty, které nás ochladí a příjemně osvěží… Pokud máte rádi avokádo, stejně jako já, určitě zkuste tenhle recept. Je to rychlovka a chuť vynikající! Doporučuji jako přílohu k teplému obědu.
Co budete potřebovat?
avokádo & okurka
olivový olej
limetka či citrón
koření: mletý koriandr + kumín + fenykl, černá sůl
Okurka je má sladkou chuť, avokádo svíravou – obě chladí pittovskou horkost.
Avokádo navíc svou hutností a olejnatostí snižuje naši rozevlátou vátu. I ta se zvyšuje v suchém letním počasí.
Navíc s ochlazujícím kořením – koriandr, fenykl, kumín (z této trojice nejvíc zahřívá) a limetkou = značka ideál.
Jak na to?
Není nic jednoduššího – avokádo a okurku nakrájíte na malé kostičky. Okurku můžete předtím oloupat, pokud je šlupka hořká. A smícháte s ostatními ingrediencemi dle vaší chuti.
Inspirace z knížky The Everyday Ayurveda Cookbook od Kate_O’Donnell