Ach ta pakora – variace na smažený květák

Štítky: Oběd | Večeře

Jaké je vegetariánské jídlo ve většině restaurací? Smažený květák. Představuju si tváře lidí, kdyby se z ničeho nic místo květáku v trojobalu začaly v restauracích servírovat pakory…. 🙂 Tedy – jestli jste už trojobalem unavení a chcete květák pozvednout do jiných výšin, pak zkuste variantu s cizrnovou moukou…

Ingredience

těstíčko:

  • cizrnová mouka (gram flour neboli besan flour)
  • koření dle libosti: mletý kumín, mletý koriandr, černá sůl, černucha, pepř, hing (asafoetida), listy pískavice
  • voda
  • květák (pakora se dá dělat z různé zeleniny – mrkev, brokolice, cibule… buď samostatné kusy, nebo posekaná jako směs a obalená v těstíčku)

Jak na to?

  • Tak tady se nezapotíte :). Smíchejte mouku, koření a trochu vody na středně husté těstíčko. Osobně kořením fest – tedy více, zelenina má pak lepší chuť. Navíc koření zlepší stravitelnost nadýmajícího květáku. Ale vždy záleží na vás, co je ta pravá míra.
  • Rozdělte květák na malé růžičky. Obalte je v těstíčku.
  • Smažte. Tohle je nejdelší část přípravy, jinak je to velmi rychlé. Lepší smažit na nízkém plameni, aby se květák prosmažil. Varianta je před tím ho spařit horkou vodou.
    Na smažení jsem použila malý kastrůlek, aby tuk sahal vysoko, nemuselo ho být tolik jako na širší pánvi a květák se dobře prosmažil.

Na fotce je společně s kičari a blanšírovanou kapustou. Co domácnost dala :).

Dobrou chuť!