Recepty
Ach ta pakora – variace na smažený květák
Jaké je vegetariánské jídlo ve většině restaurací? Smažený květák. Představuju si tváře lidí, kdyby se z ničeho nic místo...
Voňavá pečená jablka
Ach, co vznikne spojením jablka, koření, ghí a mandlí?Úplná fantazie! Jednoduchá příprava a provoní vám celý byt....
Masúr dhál – omáčka z červené čočky
Kolik je lidí, tolik je variant masúr dhálů... No, lehce přeháním :). Je jich zkrátka hodně. Ukážeme si variantu s čerstvým...
Variace na humus
Co vzít s sebou na posezení s přáteli? Proč ne třeba oblíbený HUMUS. Můžete jeho chuť povýšit kůrou z citronu, petrželkou či...
Kedlubková omáčka
Tak tohle je moje vzpomínka na dětství ❤️, i když jinak… Znáte omáčku z kedlubového zelí? Babička jí říkávala "kedlubky"....
Kari zmrzlina
Kari zmrzlina? Ano, netypické, ale možné a hlavně dokonalé! Pojďte se podívat na tuhle letní vzpruhu. Igredience zralé...
Ranní chia kaše
Jen houšť, jen houšť! 🙂 Ti, kdo již vyzkoušeli chia, tak chápou. Tato semínka umí krásně nabobtnat a používají se jako pojivo...
Variace na besan mithai
Mithai, krásně zní, že? Znamená sladkost a tohle je opavdové sladké pohlazení. Indický recept jsem lehce obměnila. Pojďte na...
Omáčka s mrkví a hráškem
Tohle je tip na výborný RYCHLOBĚD... Přátelé, někdy si nevaříme, protože nemáme čas atd. Chápu, znám. I když život by neměl...
Neobyčejná datlová pasta
Vězte, že tohle není jen tak nějaká datlová pasta! Přitom tak jednoduchá.... Kokosové mléko ji povznese do oblak. Tuhle...
Mrkvová a řepná pomazánka
Co si dát k snídani či jako svačinu, když už nechceme klasiku šunku sýr? Tohle je navíc veganská varianta. Ingredience: řepu...
Teplý čočkový salát
Tuhle variantu mám moc ráda. Ideální pro chladnější podzimní nebo zimní dny, kdy nás vyživí a uzemní. Ale vařila jsem jej i v...
Marinované tofu v jogurtu
Jak připravit tofu, aby z něj byla pochoutka? Mnozí neholdují tofu pro jeho konzistenci, mdlou chuť či vyhýbání se nadbytku...
Koriandro-mátové čatný
Ingredience půl svazku máty a koriandru1/4 hrnku vody1/4 hrnku strouhaného kokosušpalíček nastrouhaného zázvoru šťávu z 1...
UPAMA – skvělá snídaně, svačina či večeře
Kešu, rozinky a cibule? Že to nejde dohromady? Upama, přátelé!Upama/upma je indická semolinová kaše. Anebo rychlá a dobrá...
Avokádovo-okurkový salát
K letnímu horkému počasí patří i saláty, které nás ochladí a příjemně osvěží... Pokud máte rádi avokádo, stejně jako já,...
Takra
Ingredience ideální je domácí nehomogenizovaný jogurt a voda v poměru 1:3jogurt a voda se pak mixuje v mixéru a odstraní se...